Managed hosting door True

Realnetworks beschuldigt Microsoft

 

Directeur Robert Glaser van Realnetworks heeft gisteren de beschuldiging geuit dat Microsoft software op de markt brengt met de bedoeling concurrenten te dwarsbomen. De topman van de ontwikkelaar van video-software demonstreerde tijdens de hoorzitting van de Amerikaanse Senaat hoe Microsoft zijn bedrijf dwarszit.

Glaser liet zien dat de gebruiker die Windows Media Player van Microsoft installeert op zijn PC, vervolgens een foutmelding krijgt als hij Realplayer van Realnetworks wil starten. De directeur, zelf oud-medewerker van Microsoft, zei dat de software-fabrikant bewust zijn product saboteert.
De verklaring van Glaser was de meest opzienbarende tijdens de hoorzitting. Andere topmannen, zoals Larry Ellison van Oracle, Jeffrey Papows van Lotus, Michael Kertzman van Sybase en vice-president Michael Jeffress van Electronic TV Host, herhaalden nogmaals dat Microsoft software van andere bedrijven namaakt en in het Windows-besturingssysteem opneemt. Senator Orrin Hatch was na afloop duidelijk in zijn commentaar. "Als Justitie haar beschuldigingen niet uitbreidt, is er iets mis met Justitie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220577). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×