Managed hosting door True

HP lanceert Wyse-terminals

 

Hewlett-Packard (HP) leverde gisteren zijn eerste Windows-Based Terminals (WBT's), die het heeft gebaseerd op technologie van 'slanke client'-leverancier Wyse. De machines, bekend als de WBT-reeks, gebruiken het modulaire hardware-ontwerp van Wyse en Intel-compatibele processoren van Advanced Micro Devices.

De slanke computers zijn complementair aan en niet concurrerend voor PC's, aldus HP.
"De WBT is in wezen bestemd voor mensen die taakgerichte activiteiten uitvoeren op een centrale applicatie", verklaart David Fearnhead, algemeen directeur van HP's 'slanke client'-afdeling. De doelgroepen voor deze machines bestaan uit helpdesk-medewerkers, bankwerknemers en reserveringspersoneel voor bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappijen. "Zij voeren data in op een applicatie die zich ergens op een server bevindt", aldus de topman. HP wil hiermee oude PC's en traditionele domme terminals (green screens) vervangen.
De samenwerking met Wyse bestaat al enige tijd. De twee bedrijven demonstreerden op beurzen de terminal-serverversie van Microsofts NT 4.0, maar kwamen pas echt nader tot elkaar na het uitvoeren van het grootschalige WBT-project bij Federal Express. HP's Windows-terminals ondersteunen de Winframe- en Metaframe-software van Citrix Systems en zullen ook het Remote Desktop Protocol van Microsoft ondersteunen, zodra dat uitkomt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220549). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×