Managed hosting door True

Novells Net Top mikt op consumentenmarkt

 

Novell heeft zijn Netware Embedded Systems Technology (Nest) nieuw leven ingeblazen met de ontwikkeling van de gebruikersinterface Net Top. De softwarefirma heeft een prototype ontwikkeld dat is bedoeld voor apparaten als piepers, mobiele telefoons, decodeerkastjes, netwerkcomputers en PC's.

Nest, bedoeld voor ondermeer printers, ging begin vorig jaar ten onder.
Net Top is gebaseerd op Java. Het is ontworpen om aan te sluiten op directory-diensten. De eigen NDS (Novell Directory Services) staat bovenaan de korte lijst van ondersteunde producten. De software kan ondermeer encryptiesleutels opslaan, desktopsystemen beheren, Internet-adressen bewaren, en gebruikersgroepen aanmaken en beheren. Het Java-product valt sterk aan te passen aan de wensen en werkbehoeften van de gebruiker.
Novell zegt dat Net Top zelfs dienst kan doen als gebruikersinterface voor zijn netwerksoftware Groupwise. In eerste instantie wil de leverancier met dit product het idee van 'network computing' mogelijk maken. Dit streven heeft veel weg van de recent onthulde Jini-technologie van Sun Microsystems, die consumentenapparatuur automatisch in een netwerk moet opnemen. "Wij willen Sun dan ook een voorstel doen om van Net Top de directory-interface voor Jini te maken", zegt Novell-president Eric Schmidt, die voorheen technologie-directeur bij Sun was. Novell beslist binnenkort of en hoe het Net Top integreert met zijn huidige en toekomstige producten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220533). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×