Managed hosting door True

Chrome moet multimedia versnellen

Microsoft lanceerde deze week op de Siggraph-beurs in Florida Chromeffects, zijn multimedia-architectuur voor Internet-toepassingen. Deze technologie was voorheen bekend onder de codenaam Chrome.

Chromeffects biedt interactieve multimedia voor Internet-verbindingen met een kleine bandbreedte. De leverancier geeft de software binnen dertig dagen door aan ontwikkelaars en hardware-fabrikanten.
Chromeffects maakt gebruik van Html-opvolger XML (Extensible Markup Language) om de verschillende mediasoorten te omschrijven voor de ontvangende PC. Die machine krijgt dus geen grote brokken kant-en-klare multimedia te verwerken, maar gescheiden onderdelen, die hij lokaal uitwerkt en dan vertoont. Hiervoor is wel een zware PC nodig met Windows 98, minimaal een 300 MHz-processor, 64 megabyte geheugen en een 3D-grafische kaart die de aanstaande Direct X 6.0-technologie ondersteunt. Direct X 6 is niet verkrijgbaar voor NT 4, dus Chromeffects draait aanvankelijk alleen op Windows 98. De multimedia-architectuur wordt wel opgenomen in de eerstvolgende bèta van NT 5, die later dit jaar verschijnt.
Deze forse systeemeisen zijn voor Microsoft de reden om Chromeffects niet via Internet te verspreiden. "Wij willen een goede ervaring voor de gebruiker garanderen. Dat kunnen we niet als we het gratis aanbieden op het Web", verklaart multimediamanager Eric Engstrom van Microsoft. De firma beperkt de distributie tot nieuwe PC's die voldoen aan de minimumeisen. "Dit is geen algemeen consumentenproduct", aldus Engstrom.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.