Managed hosting door True

IBM verbetert Java-tool Visual Age

IBM heeft deze week een nieuwe versie van Visual Age for Java onthuld voor het ontwikkelen van programma's in die programmeertaal. Nieuw zijn toevoegingen die het maken van zware bedrijfssoftware moeten vereenvoudigen en versnellen.

De nu getoonde versie 2.0 is verkrijgbaar als een bèta-product op IBM's Visual Age-website en komt binnenkort op de markt. Binnen drie maanden verschijnen de versies voor Windows en OS/2. In het vierde kwartaal van dit jaar volgen versies voor IBM's Unix-variant AIX en mainframe-besturingssysteem OS/390.
De nieuwe software bevat een compiler met een hoog prestatieniveau die Java-code optimaliseert voor specifieke platformen, zoals IBM's AIX, OS/400 en Microsofts Windows NT. Een andere nieuwe mogelijkheid is een debugger die grote, gedistribueerde omgevingen ondersteunt, en ook configuratiebeheer en versiecontrole biedt.
Daarnaast heeft de Visual Age-ontwikkelomgeving nu tevens een opslagplaats voor Java-objecten. "Hierdoor is de code eenvoudig opnieuw te gebruiken", zegt Java-ontwikkelmanager Rick Weaver van IBM. De Amerikaanse makelarij Charles Schwabb is één van de bèta-testers van Visual Age. Deze onderneming zegt dat ze al een miljoen dollar heeft bespaard dankzij het recyclen van Java-code.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.