Managed hosting door True

Wereldwijde samenwerking BT en AT&T

British Telecom (BT) en het Amerikaanse AT&T kondigden gisteren een gezamenlijke onderneming aan waarin ze hun internationale activiteiten bundelen. De joint venture richt zich voornamelijk op het binnenhalen van grote internationale klanten.

AT&T en BT zullen beide voor 50 procent eigenaar zijn van de nog naamloze onderneming. Naar verwachting haalt de samenwerking in het eerste jaar een omzet van ongeveer twintig miljard gulden.
BT en AT&T zullen hun netwerken, het internationale telecomverkeer en hun klanten samenvoegen. Daarnaast gaan de ondernemingen een op IP gebaseerd wereldwijd netwerk ontwikkelen, dat ondermeer elektronische handel zal ondersteunen.
BT heeft met AT&T een vervanger gevonden voor het Amerikaanse telecombedrijf MCI. De Britten zijn met MCI een wereldwijde samenwerking gestart onder de naam Concert. Na de overname van MCI door Worldcom was BT op zoek naar een nieuwe Amerikaanse partner die de Concert-diensten in de Verenigde Staten aanbiedt. AT&T zal deze taak nu op zich nemen.
De samenwerking tussen AT&T en BT heeft gevolgen voor Unisource. Het samenwerkingsverband tussen KPN, de Zwitserse PTT en het Zweedse Telia heeft in 1996 een joint venture gevormd met AT&T. Naar alle waarschijnlijkheid zal AT&T na verloop van tijd uit dit samenwerkingsverband stappen.
Voordat AT&T en BT de samenwerking kunnen afronden, is toestemming van de Europese Commissie en van de Amerikaanse regulatoren nodig. Tevens kunnen de partijen pas aan de slag als de overname van MCI door Worldcom is afgerond en BT het belang van MCI in Concert heeft overgenomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.