Managed hosting door True

Europese toestemming SBC en Ameritech

 

De Europese Commissie heeft gisteren toestemming gegeven voor de overname van het Amerikaanse telecombedrijf Ameritech door branchegenoot SBC. De goedkeuring van de Europese instelling was noodzakelijk, omdat Ameritech een groot aandeel heeft in de Europese markt. Via Tele Danmark zijn de Amerikanen actief in Nederland.

SBC betaalt ongeveer 125 miljard gulden voor Ameritech. Beide bedrijven zijn zogenaamdeBaby Bells, Amerikaanse regionale maatschappijen die in 1984 werden afgescheiden van AT&T. Op de overname is veel kritiek geuit. Volgens ingewijden is de transactie slecht voor de concurrentie. Van de oorspronkelijke zeven Baby Bells zijn er nog maar vier over.
SBC en Ameritech moeten nu nog wachten op toestemming van de Amerikaanse regulatoren, het ministerie van Justitie en de aandeelhouders. Voorzitter William Kennard van de Federale Communicatie Commissie kondigde gisteren al aan dat het een zware klus zal zijn voor de ondernemingen om aan te tonen dat de overname niet anti-competitief is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×