Managed hosting door True

NEC slokt Packard Bell op

 

NEC heeft de noodlijdende PC-fabrikant Packard Bell NEC geheel in zich opgenomen. De Japanse firma bezat al een aandeel van 49 procent in het van oorsprong Amerikaanse bedrijf en heeft dat nu opgevoerd tot 52,8 procent.

Deze overname werd al enige tijd verwacht, ondermeer door de financiële malaise waarin de dochteronderneming verkeerde.
Packard Bell verloor 124 dollar op elke duizend dollar die het aan goederen verkocht. Het bedrijf behaalde vorig jaar een omzet van bijna 3,9 miljard dollar, maar verloor 487 miljoen dollar door sterke prijsdalingen en een krimpend marktaandeel. De kersverse moedermaatschappij investeert 225 miljoen dollar in de computerfabrikant, die nu onder strakke controle staat van NEC. Mede-aandeelhouder Groupe Bull, die onlangs zijn aandeel terugbracht van 13 procent naar 11,7 procent, legt nog 25 miljoen dollar bij.
Begin vorige maand nam ex-Bull-topman Alain Couder het roer over bij Packard Bell. Hij voert nu een herstructurering door die uiteindelijk tot een beursgang moet leiden. Dat lijkt echter een verre toekomstdroom, gezien de marktverliezen van het bedrijf. Onderzoek van analistenfirma Dataquest wijst uit dat de wereldwijde PC-verkoop 13,9 procent steeg in het tweede kwartaal dit jaar. Packard Bell wist in die periode echter 1,8 procent minder computers te verkopen en kwam daarmee uit op 940 duizend PC's en een marktaandeel van 4,4 procent.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220405). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×