Managed hosting door True

Europa steunt domeinplan VS

 

De Europese Commissie (EC) heeft gisteren goedkeuring gegeven aan de Internet-domeinplannen van de Amerikaanse regering.

In het officiële document verklaart de EC dat de overheid van de Verenigde Staten is tegemoet gekomen aan de Europese kritiek op het in februari gepubliceerde groenboek, de eerste versie van de voorstellen.
"De Amerikaanse overheid heeft veel van de Europese bezorgdheid om en kritiek op het groenboek erkend", aldus de verklaring. Veel instellingen en organisaties, waaronder de EC, maakten zich zorgen over het feit dat het groenboek erg VS-gericht was, terwijl Internet een internationaal medium is. In juni presenteerden de VS het witboek, de aangepaste plannen voor het beheer van Internet-domeinnamen, waaraan de EC nu zijn goedkeuring hecht.
De EC zegt nu het Europese bedrijfsleven aan te moedigen de rol van de toekomstige beheerorganisatie voor domeinnamen te definiëren. Deze instelling moet op 30 september dit jaar het beheer overnemen van de Amerikaanse overheid. "Het lidmaatschap en de structuur van de nieuwe organisatie moeten zo snel mogelijk worden behandeld", aldus de EC. Hierbij wordt ook gezocht naar overeenstemming over het scheppen van nieuwe top-niveau domeinnamen, zoals de bestaande .com, .org en .net. Deze onderwerpen komen ter tafel tijdens een internationale bijeenkomst die in augustus te Singapore plaatsvindt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×