Managed hosting door True

VS neemt omstreden auteursrechtwet aan

 

Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden heeft deze week een wet aangenomen die bedoeld is om digitaal werk auteursrechtelijk te beschermen. In de praktijk maakt deze Digital Millennium Copyright Act bepaalde beveiligingsmaatregelen voor computers illegaal.

Ondermeer het testen van firewalls en het decompileren van encryptiesoftware zouden hierdoor misdadig worden.
"Dit betekent dat leveranciers van beveiligingssoftware nu beschermd zijn voor consumentenbescherming en het testen van hun producten", sneert Bruce Schneier, president van softwarefirma Counterpane Systems. Ook bibliothecarissen, academici en onderzoekers zijn bezorgd over de nieuwe wet, aangezien deze toepasbaar is op het maken van fotokopieën en het uitlenen van boeken. Bovendien zijn telefoon- en netwerkbedrijven aansprakelijk te stellen wanneer gekopieerd materiaal via hun diensten wordt verzonden.
Het lijkt echter niet waarschijnlijk dat Amerikaanse wetshandhavers het testen van beveiligingssoftware actief gaan aanpakken. "Ik denk niet dat dit echt af te dwingen valt", zegt beveiligingsexpert Russ Cooper, tevens moderator van de NT Bugtraq-mailinglist. "Ik ben wel bezorgd over de negatieve invloed die dit kan hebben op de ontwikkeling van beveiligingssoftware". Amerikaanse leveranciers van encryptie-programmatuur zijn al enigszins gehandicapt door de exportbeperkingen die de Verenigde Staten aan hun producten oplegt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220229). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×