Managed hosting door True

Novell investeert in netwerkfirma's

 

Novell investeert tien miljoen dollar in vier leveranciers van netwerksoftware. Netvision, Evergreen Internet, Globalvast Communications en Netpro Computing zijn hiermee de eerste bedrijven die fondsen ontvangen van het Novell Internet Equity Fund. Die investeringsorganisatie is in januari opgericht en heeft momenteel vijftig miljoen dollar in kas.

Novell bezit al minderheidsbelangen in diverse firma's, waaronder softwareleverancier Corel, maar begeeft zich nu serieus op het investeringspad. "De producten van deze vier netwerkfirma's geven onze eigen software een sprong voorwaarts", aldus Christopher Stone, vice-president strategie en bedrijfsontwikkeling bij Novell. "We mikken nu op applicaties, diensten en hulpmiddelen die ons platform helpen groeien."
De komende maanden wil Novell nog vele investeringen bekend maken. De firma evalueert nu de vele voorstellen die het heeft ontvangen van bedrijven die om financiering vragen. Stone merkt op dat Novell het fonds wellicht nog aanvult als het initiatief succesvol blijkt. "We doen dit niet om te verdienen; we willen nieuwe markten scheppen."
Dat moet vooral gebeuren rond de eigen Directory Services (NDS), waarmee netwerken en gebruikersgroepen zijn te beheren. Novell-topman Stone erkent dat de helft van de vijftig miljoen dollar van het investeringsfonds opzij is gezet voor bedrijven die producten ontwikkelen op het gebied van NDS.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220129). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×