Managed hosting door True

Cyrix vecht tegen Pentium II

 

Chipproducent Cyrix wil het met zijn aanstaande processor, codenaam Jalapeno, opnemen tegen de zware 32-bit processoren van Intel. De dochteronderneming van National Semiconductor wil de Pentium II onder vuur nemen op het moment dat de fabrikant van die chip in de overgang zit naar de 64-bit Merced-processor.

"We mikken met de Jalapeno op het vlak van een 600 MHz Pentium II", zegt vice-president Mark Bluhm van Cyrix' ingenieurstak. "Dat prestatieniveau zal veel hoger zijn dan wat de Merced haalt met 32-bit microcode, volgens de schattingen die we hebben gezien. Tegelijkertijd concurreert het sterk met de 32-bit topproducten van Intel rond die tijd.
Cyrix beroept zich hiervoor niet alleen op hoge kloksnelheden, maar ook op het efficiënt verwerken van zoveel mogelijk instructies per klokcyclus. Hierdoor halen chips van het bedrijf al enige tijd hogere benchmark-resultaten dan Intel-processoren met hogere kloksnelheden. Toch verloor Cyrix langzaam terrein in de strijd tegen de chipgigant. "In de praktijk blijkt dat eindgebruikers hun aankoopbeslissing niet baseren op prestatie, maar op kloksnelheid", aldus vice-president desktop-producten Stan Swearingen. "Beginnend met de Jalapeno leggen we de nadruk op het aantal megahertzen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220121). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×