Managed hosting door True

Chip-oorlog kost Siemens miljard DM

 

Siemens topman Heinrich van Pierer presenteerde bij de jaarcijfers van zijn bedrijf een tien-stappen-plan dat de winstgevendheid van de onderneming moet verbeteren. Met name de halfgeleiders vormen een loden last voor het Duitse energie-, telecom- en computer-conglomeraat.

Het bedrijf maakte in dit segment het afgelopen boekjaar één miljard D-Mark verlies.
Eén van de voornemens is in de halfgeleiderproductie de markt voor de zogenaamde logische chips op te zoeken. De prijs hiervan is veel minder aan schommelingen onderhevig dan die van traditionele halfgeleiders. Het bedrijf wil daarnaast minder geheugenchips fabriceren, omdat daar in deze vechtmarkt nauwelijks aan te verdienen valt.
De chipmarkt en de ingezakte economieën in Azië hebben de resultaten van Siemens over het afgelopen half jaar gedrukt. Hoewel de omzet met 15 procent steeg tot 81,9 miljard D-Mark, groeide de winst na belasting slechts met 5 procent. Deze kwam hierdoor uit op ruim 1,7 miljard D-Mark.
Onderdeel van het tien-stappen plan is ook het terugdringen van de grote voorraden die op de balans van het bedrijf drukken.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/220085). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×