Managed hosting door True

Specificatie Sun voor Java Messaging

 

Sun Microsystems heeft een nieuwe Java-specificatie uitgebracht waarmee bedrijven applicaties voor elektronische boodschappen in de Java-taal kunnen ontwikkelen. De Application Program Interface (api) voor Java Messaging Service (JMS) 1.0 biedt samenwerkingsmogelijkheden tussen verschillende boodschappenapplicaties.

Sun benadrukt dit punt door te wijzen op de diverse leveranciersgebonde api's die nu de markt voor boodschappensoftware bevolken. De Java-boodschappenspecificatie is ontwikkeld in samenwerking met bedrijven als Bea Systems, IBM, Novell, Provo, Oracle, Redwood Shores, Sybase en Tibco Software. Deze firma's verlenen dan ook hun steun aan dit middleware-initiatief van Sun.
Ondertussen heeft softwareleverancier Modulus Technologies een JMS-versie ontwikkeld van zijn middleware-boodschappenproduct genaamd Interagent. Een bèta-versie van deze Java-software is nu verkrijgbaar op de website van het bedrijf. Daarnaast heeft ook Fiorano Software een boodschappenapplicatie op basis van JMS aangekondigd. Dat product moet eind dit jaar gereed zijn.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219961). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×