Managed hosting door True

Java-rechtszaak wacht op expert

 

Rechter Ronald Whyte legt de rechtszaak over Microsofts Java-gebruik voorlopig stil in afwachting van een speciale rechtbankadviseur. Daarnaast zijn het Amerikaanse dagblad San Jose Mercury News en uitgeverij Ziff-Davis toegelaten tot de juridische adviesraad.

Deze raad, die verder bestaat uit Sun en Microsoft, moet voor 19 augustus een expert aandragen.
Sun verklaart dat zijn advocaten brieven hebben gestuurd aan ongeveer zes kandidaten voor die functie. De rechtbank zal na de negentiende een expert benoemen. Sun en Microsoft dragen gezamenlijk de hiermee verbonden kosten. Rechter Whyte heeft verder bepaald dat de twee bedrijven voor 27 augustus moeten bepalen welke ingediende documenten niet-vertrouwelijke informatie bevatten. De nog te benoemen rechtbankadviseur moet dan deze papieren beoordelen.
Verder heeft Microsoft een verklaring ingediend waarin het bedrijf stelt dat Sun instemde met het uitbreiden van Java om gebruik te maken van de platformspecifieke eigenschappen van Windows. Sun ontkent dit en houdt vol dat Microsoft het Java-streven naar universele compatibiliteit en platformonafhankelijkheid ondermijnt. De beschuldigde softwarefirma verweert zich met bekende argument dat zijn 'innovatie' goed is voor consumenten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219941). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×