Managed hosting door True

Total Impact versnelt Power Mac

 

De firma Total Impact brengt in oktober een product uit dat een Power Macintosh G3 uitrust met veertig extra Power PC G3-processoren. De Powerbox bevat maximaal tien moederborden met elk één tot vier processoren en in totaal 512 Megabyte (MB) aan Sdram (synchronous dynamic random access memory).

Deze paardenkrachten kunnen gebruikt worden om enkele of meerdere applicaties tegelijk te versnellen.
Daarnaast komt het bedrijf ook met een Peripheral Component Interconnect-kaart, Total Power G3. Hiermee kunnen Mac-gebruikers een insteekkaart met maximaal vier extra G3-processoren op hun Power Mac aansluiten. Ook deze hardware kan een totaal van 512 MB toegewijd geheugen bijdragen. Total Impact heeft zijn eigen api (application programming interface) voor het Macintosh-besturingssysteem. Deze is gelijkwaardig aan de api voor meerdere processoren die Apple samen met Daystar heeft ontwikkeld. Die api stelde Apple enkele jaren geleden al in staat een Power Macintosh met twee processoren te fabriceren.
De software van Total Impact geeft gebruikers echter de mogelijkheid precies te bepalen welke applicaties aan hoeveel processoren worden overgedragen. Beide producten zijn ontworpen voor de Macintosh, maar vallen ook te gebruiken voor een Intel-computer met Windows NT. Gebruikers missen dan echter de mate van controle die Mac-gebruikers wel hebben. Bovendien moet de hardware de Windows-code eerst nog vertalen naar de instructieset van de Power PC-processor.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219881). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×