Managed hosting door True

NT 5 bèta 2 ziet licht

 

Microsoft lanceert vandaag de tweede bèta-versie van zijn fors uitgestelde besturingssysteem Windows NT 5.0. Experts menen dat deze tweede proefversie nog steeds een flink stuk verwijderd is van een volledig en definitief besturingssysteem.

Microsoft wou oorspronkelijk twee bèta's uitbrengen. De laatste daarvan moest in juni dit jaar uitkomen.
De testversie die nu het licht ziet, is een afgeslankte variant van wat eigenlijk twee maanden geleden had moeten uitkomen. Inmiddels omvat het lanceringsschema ook een derde bèta. Deze komt naar schatting van onderzoeksbureau Gartner Group pas in het tweede kwartaal van 1999 uit. Hiermee schuift de lancering van een volledige versie van Windows NT 5 op naar midden tot eind volgend jaar. Gartner meent zelfs dat het wel tot 2000 kan duren voor Microsoft met het nieuwe zware besturingssysteem op de proppen komt.
Deze vertragingen zorgen op hun beurt weer voor latere implementaties bij grote bedrijven. Ook genereren ze vraagtekens met betrekking tot de opvolging van Windows 98. Microsoft heeft een jaar geleden al laten doorschemeren dat Windows 98 de laatste in zijn soort zal zijn. Toekomstige besturingssystemen voor consumentencomputers zullen bestaan uit een relatief lichte variant van Windows NT. In de tussentijd kiezen bedrijfsgebruikers in toenemende mate voor NT 4, aldus cijfers en prognoses van onderzoeksbureau Dataquest.
Ondertussen hebben Microsoft en AT&T buiten de rechtbank een overeenkomst bereikt over toegang tot de broncode van NT 5.0. De telecomgigant sloot in 1991 een contract met de softwareleverancier om NT te laten samenwerken met de Advanced Server voor Unix.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219861). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×