Managed hosting door True

Intel erkent voorraadtekorten Pentium II

 

Intel geeft toe dat het moeite heeft met de grote vraag naar bepaalde Pentium II-processoren. De firma erkent 'kleine tekorten' in 266 MHz- en 300 MHz-chips. Deze zijn ontstaan door onderschatting van de vraag en door de overgang van een 0,35- naar een 0,25 micron-productieproces.

De 'oudere' Pentium II-processoren worden gefabriceerd op basis van 0,35 micron.
Een woordvoerder van Intel verklaart dat het bedrijf reeds beloofde leveringen nog steeds kan waarmaken, maar dat "er mensen zijn die wellicht meer chips willen hebben". Dit houdt in dat het bedrijf nieuwe bestellingen waarschijnlijk niet kan vervullen. Sommige klanten zullen dus moeten opklimmen naar snellere Pentium II-processoren, die al op 0,25 micron worden geproduceerd. Andere klanten zullen moeten afdalen naar slanke Celeron-chips. Wie geen van beide alternatieven ziet zitten, moet wachten.
Intel verwacht deze situatie uiterlijk eind oktober weer de baas te zijn. De woordvoerder van de fabrikant ontkent de mogelijkheid dat deze chiptekorten de financiële resultaten voor het derde kwartaal zullen beïnvloeden. "Intel heeft zijn richtlijnen voor Wall Street niet gewijzigd en verwacht nog steeds dat omzet en winst gelijk of iets hoger zullen zijn dan in het tweede kwartaal." Het bedrijf rapporteerde toen een netto inkomen van 1,17 miljard dollar (29 procent gezakt) op een omzet van 5,93 miljard dollar (0,6 procent gedaald).

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219857). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×