Managed hosting door True

MT&T verhuurt software via Internet

 

De Canadese telecommunicatie-aanbieder Maritime Telephone & Telegraph (MT&T) biedt software-op-aanvraag via Internet. De abonnees kunnen programmatuur huren per uur, week of jaar.

Onder de naam 'Mpowered PC' biedt MT&T een virtuele bibliotheek vanpay-per-view-software. De in het Canadese Halifax gevestigde telecomaanbieder ontwikkelde de dienst samen met Novell (netwerken) en Paradyne (hogesnelheidstoegang). Abonnees zijn via hun gewone telefoonlijn aangesloten op de computers van MT&T. Middels een Internet-browser komen ze in de Mpowered-startpagina en de software-database.
Momenteel zijn Corel en Lotus de twee grootste leveranciers van programmatuur. Verder zijn er Internet-hulpprogramma's, educatieve software over wiskunde, muziek en IT, en het driedimensionale interactieve en educatieve spel Webworld.
Deze dienst is mogelijk door toepassing van Adsl (Asymmetric Digital Subscriber Line). Deze techniek transformeert de gewone telefoonlijn in een hogesnelheidslijn voor digitale transmissies. Versturen gebeurt met een snelheid van maximaal 1,5 megabyte per seconde. Bij binnenhalen is maximaal 7,2 megabyte per seconde haalbaar, afhankelijk van de lijn-kwaliteit en de hoeveelheid verkeer.
Naast de voor Canada gebruikelijke telefoonkosten (lokaal onbeperkt bellen) kost het Mpowered-abonnement 45 Canadese dollar - circa zestig gulden. Bedrijven betalen, afhankelijk van de gekozen mogelijkheden, vanaf 95 dollar. De kosten voor het gebruik van de software zijn afhankelijk van de geselecteerde applicaties. Gemiddelde ligt dat op 1,25 dollar voor twee uur.
Volgens Colin Latham, voorzitter van de Raad van Bestuur van MT&T, is zijn bedrijf het eerste met deze dienst. Sinds het systeem kortgeleden in Halifax op de markt kwam, hebben zich ongeveer zevenhonderd abonnees aangemeld. Latham wil Mpowered wereldwijd in licentie gaan aanbieden.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×