Managed hosting door True

Sun levert nieuwe Java-toolkit

 

Sun Microsystems heeft een nieuwe reeks Java-hulpmiddelen uitgebracht voor het schrijven van applicaties en applets (Java-programmaatjes) die samenwerking via Internet mogelijk maken.

De Java Shared Data Toolkit kan ook gebruikt worden voor het ontwikkelen van presentaties-op-afstand en programma's voor werkstroombeheer.
Volgens de leverancier complementeert dit nieuwe ontwikkelpakket zijn andere Java-multimedia-technologieën. "Dit bespaart ontwikkelaars tijd en geld bij het maken van software die gebruikers informatie laat delen in heterogene computeromgevingen", aldus Sun. Het pakket bevat al vier voorbeeldapplicaties: een chat-programma, een gedeeld tekenbord voor het schetsen van diagrammen, een 'aandelenlichtkrant' die doorlopend de laatste koersen laat zien, en een audioserver voor het delen van geluid in presentaties.
De ontwikkelhulpmiddelen zijn '100 procent puur Java' en draaien op alle platformen die de JDK 1.1 (Java Development Kit) ondersteunen. Sun biedt op zijn website een proefversie van dit product, dat een prijskaartje heeft van honderd dollar per exemplaar. Licenties voor de broncode zijn ook verkrijgbaar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219641). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×