Managed hosting door True

AMD voert K6-processor op

 

Advanced Micro Devices (AMD) heeft een nieuwe versie van zijn K6-2-processor uitgebracht die een kloksnelheid haalt van 350 MHz. Dit is de snelste processor van de chipfabrikant en moet marktaandeel wegsnoepen van concurrent Intel.

Een mogelijke massaverkoop van de K6 en K6-2 is van levensbelang voor AMD dat de laatste tijd geplaagd werd door productiefouten, tekorten en financiële problemen.
Toch is het bedrijf wel succesvol in de markt voor goedkope, slanke processoren die gebruikt worden in PC's onder de duizend dollar. Bovendien heeft AMD dit jaar een aantal veelbelovende contracten met grote computerfabrikanten gesloten voor zijn Intel-compatibele processoren. De firma belooft dat het qua prijs onder concurrent Intel zal blijven, maar dit niet altijd de eerdere 25 procent zal zijn.
De oorzaak hiervoor ligt volgens marketing vice-president Dana Krelle van AMD in de gewijzigde productportfolio's van beide bedrijven. Haar firma bepaalt de prijs van zijn producten nu zo dat een PC met een K6 goedkoper is dan een machine met een vergelijkbare Intel-chip. De K6-2 zal vooral geprijsd worden in verhouding tot de slanke Celeron-chip.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219633). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×