Managed hosting door True

Fout ontdekt in Microsoft Access

 

Ontwikkelaars hebben een grote fout ontdekt in Microsofts Access-databank die gegevens en bestanden kan wissen. DIt probleem is reeds bij diverse gebruikers opgedoken en heeft betrekking op de behandeling van databankformulieren met meer dan tweehonderd bestanden.

De fout kan de gegevens in databanken verknoeien zonder dat gebruikers doorhebben dat er iets fout is gegaan. De versies 2.0, 95 en 97 van Acces hebben dit probleem.
Software-ontwikkelaars vrezen dat de fout dwingt tot het herschrijven van applicaties die reeds in gebruik zijn en dat bestaande databanken al onjuiste gegevens bevatten. Dit probleem zou bij gebruikers in het ergste geval kunnen leiden tot foutieve rekeningen, diagnoses of zelfs juridische problemen. Een woordvoerder van Microsoft bevestigt het bestaan van de fout in Access 97 en zegt dat de firma al een tijdelijke oplossing heeft ontwikkeld. De softwareleverancier onderzoekt nu of dit probleem ook andere versies van zijn veelgebruikte databank beïnvloedt. Microsoft plaatst vandaag meer informatie over deze fout op zijn Knowledge Base-website.
Gebruikers melden op Internet dat wijzigingen in het ene Acces-bestand worden bewaard in een ander bestand in de databank. Hierdoor kan nieuwe informatie over bijvoorbeeld een bepaalde klant of patient worden gekoppeld aan het verkeerde bestand. Access is veel in gebruik als onderliggende databank voor zakelijke applicaties en geniet vooral populariteit bij consultants en systeemintegreerders die applicaties voor kleine bedrijven ontwikkelen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219605). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×