Managed hosting door True

Koperchips eerder uit dan verwacht

 

IBM lanceerde deze week de eerste commercieel bruikbare processoren met bedrading van koper in plaats van aluminium. De fabrikant wil de snellere, efficiëntere chips gebruiken voor een breed scala aan computers, ingebedde apparatuur en consumentenproducten.

Onder de eerste productie-exemplaren bevinden zich de Power PC 740- en de 750-chip. Deze halen dankzij de koperverbindingen een kloksnelheid van 400 MHz.
De processoren zijn ontworpen voor zowel desktopsystemen als mobiele computers. Volgens analisten krijgt Apple Computer als eerste toegang tot de nieuwe chips van IBM. Eerder dit jaar demonstreerde Apple al een koperchip-prototype van IBM. Het voorspelde toen dat de eerste Mac-computers met deze chips begin 1999 op de markt zullen verschijnen.
IBM meldt nu dat het zijn koperchip-technologie verwerkt in zijn mainframe-, minicomputer- en werkstation-productlijnen. Eind dit jaar moeten de prototype-computers gereed zijn en begin 1999 verschijnen de eerste machines op de markt. IBM zal vanaf het eerste kwartaal in 2000 ook koperprocessoren produceren voor andere bedrijven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×