Managed hosting door True

Quark koopt deel Duitse ontwikkelaar

 

Softwareleverancier Quark neemt een meerderheidsaandeel in de Duitse software-ontwikkelaar Silent. Het hiermee gemoeide bedrag is niet onthuld. Deze overeenkomst is onderdeel van Quarks budget van tweehonderd miljoen dollar voor de aankoop van bedrijven en nieuwe technologieën.

Silent is het moederbedrijf van systeemintegrator Vision, die vooral in de uitgeverswereld actief is.
Daarnaast heeft Quark een marketing-contract getekend met Sun Microsystems. De twee bedrijven zullen het gebruik aanmoedigen van Quark-producten op Sun-computers met diens Unix-variant Solaris. Quark wil zijn marktaandeel vergroten en probeerde dat vorige week door aan te kondigen concurrent Adobe over te nemen. Dat plan ketste af op onwil van Adobe. Bovendien betwijfelden analisten of Quark de geschatte marktwaarde van 1,8 miljard dollar kon neertellen voor zijn concurrent.
Ondertussen wil Sun zijn grip behouden op de multimediamarkt, waar gebruikers in toenemende mate overstappen naar concurrerende werkstations die draaien op Microsofts Windows NT. Volgens de overeenkomst met Quark werken de twee nu samen aan marketing, verkoop, technische training en gebruikersondersteuning. Deze samenwerking omvat ook het aanstaande Quark Digital Media System en toekomstige Unix-versies van het Quark Publishing System.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219481). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×