Managed hosting door True

ECB eist controle op elektronisch geld

 

De Europese Centrale Bank (ECB) wil greep krijgen op alle vormen van elektronisch betalen, zoals de chipknip en Internet-geld. Hoewel het betalen met elektronisch geld nog geen grote vlucht heeft genomen, kan een toekomstige groei grote gevolgen hebben voor het monetaire beleid. Dat staat in het ECB-rapport Report on electronic money.

Volgens ECB zouden alleen kredietinstellingen nieuwe betaalsystemen voor Internet mogen controleren. Verder pleiten de onderzoekers voor wettelijke regelingen voor de uitgifte van digitaal geld, zoals de cybercoin, en een goede bescherming tegen computercriminaliteit. Ook moeten consumenten altijd digitaal geld in klinkende munt kunnen omzetten.
Eén van de problemen met het betalingsverkeer op Internet is dat het ongrijpbaar dreigt te worden voor statistici. Daarom wil ECB dat uitgevers van elektronisch geld rapporteren aan centrale banken, zodat het in omloop zijnde elektronische geld kan worden meegenomen in de statistieken over de totale geldhoeveelheid die in omloop is.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×