Managed hosting door True

Intel integreert audio en modem

 

Intel wil de audio- en modemfuncties binnen PC's integreren op één insteekkaart. De Audio/Modem Riser-kaart (AMR) en de Mobil Daughter Card (MDC) combineren geluid en analoge communicatie en ontlasten tegelijkertijd het moederbord van de hiervoor benodigde analoge circuits.

De firma onthult later deze maand meer nieuwe hardwarespecificaties op het Intel Developer Forum in Californië.
De specificaties voor het samengaan van audio en modem moeten deze week afgerond zijn, zodat Intel volgende week al aan de promotiecampagne kan beginnen. Rond die tijd zullen hardwarefabrikanten een aantal vroege amr-geschikte producten aankondigen, waaronder de Riptide-chipset van Rockwell Semiconductor. De massaproductie van dergelijke hardware komt echter pas in de tweede helft van 1999 op gang, schat audio marketingmanager Russ Hampsten van Intel.
De amr- en mdc-kaarten zijn in wezen uitbreidingen van Intel's AC '97-specificatie voor audio-codeerders en decodeerders (codecs). Deze nieuwe producten vormen echter ook de hoeksteen van Intel's plan om de aloude ISA-communicatiebus (Industry Standard Architecture) te elimineren. De firma voorspelt dat AMR-systemen kostenbesparingen van vijf tot tien dollar per product kunnen opleveren, wat dan ook de aandacht van PC-fabrikanten opwekt. Bovendien zou het scheiden van modemfunctionaliteit en moederbord de vaak langdurige modemcertificatie van verschillende landen loskoppelen van het moederbord zelf.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219381). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×