Managed hosting door True

IBM ontkent Cyrix te laten vallen

 

amsterdam De Microelectronics-divisie van IBM ontkent geruchten dat het zich wil terugtrekken uit zijn productie- en licentie-overeenkomst met chipfabrikant Cyrix. Deze dochteronderneming van National Semiconductor (Natsemi) werd lange tijd geplaagd door productieproblemen en nam daarvoor IBM in de arm.

De laatste tijd doen berichten de ronde dat de computerfirma wil stoppen met de productie en verkoop van de Cyrix 6x86 MX-chips.
De vermeende reden hiervoor zou zijn dat IBM niet de flexibiliteit heeft om het ontwerp van de processor te wijzigen of zijn eigen productieprocessen te implementeren. Woordvoerders van beide bedrijven ontkennen dit alles en zeggen dat de relatie voorlopig ongewijzigd blijft. Enige tijd terug is Cyrix overgenomen door National Semiconductor die beweert voldoende productiecapaciteit en kwaliteit in huis te hebben om de Intel-compatibele chips zelf te produceren. Bovendien zou IBM, die de helft van de geproduceerde Cyrix-processoren zelf mag verkopen, zich op dezelfde klanten richten als Natsemi. Deze concurrerende leveringen aan ondermeer PC-fabrikanten zou de Cyrix-moeder benadelen.
Een woordvoerder van Natsemi benadrukt echter dat zijn bedrijf vele productie-overeenkomsten heeft waarvan die met IBM één van de belangrijkste is. "Wij zijn erop gebeten die overeenkomst te behouden." De woordvoerder ontkent de berichten dat IBM goedkoper zou leveren aan PC-firma's als Compaq. Volgens analist Linley Gwinnap van het Microprocessor Report is de ophef ontstaan door de recent opgevoerde productie van Cyrix-chips door Natsemi.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219365). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×