Managed hosting door True

Microsoft start bèta eigen zoekmachine

 

Microsoft is begonnen met het testen van een eigen zoekmachine. De softwareleverancier heeft daartoe een bèta-versie op de eigen website gezet. De zoekmachine, MSN Internet Search, is ontwikkeld in samenwerking met het bedrijf Inktomi.

De zoekfaciliteit krijgt een eigen webadres en daarnaast een plek tussen de andere zoekmachines op de toegangspoort van het Microsoft Network (MSN). Momenteel bevinden zich daar al de concurrerende zoekmachines Yahoo, Excite, AOL, Netfind, Infoseek en Lycos.
Toen rivaal Netscape een eigen zoekdienst had opgezet, beëindigde het de samenwerking met Yahoo. Of Microsoft ook dergelijke plannen heeft met de huidige zoekdiensten op msn.com wilde het bedrijf niet zeggen. "Zolang wij nog in het bèta-stadium verkeren, verandert er in ieder geval niets. Daarna zien we wel of er nog verschuivingen optreden", aldus Nichole Hardy, productmanager bij Microsoft. Over de duur van de testfase wil zij geen uitspraken doen. Ze meldt alleen dat het afhangt van de respons van gebruikers.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/219113). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×