Managed hosting door True

Herstructurering kost Shiva kleine winst

 

Shiva is dieper in de rode cijfers geraakt. In het tweede kwartaal van dit jaar leed de leverancier van netwerk-apparatuur een verlies van 4,8 miljoen dollar, tegen bijna één miljoen dollar in dezelfde periode van 1997.

Als de kosten van herstructurering buiten beschouwing worden gelaten, zou een kleine winst van 1,5 miljoen dollar zijn gemaakt. De omzet viel terug van 39,7 miljoen dollar naar 38,3 miljoen dollar. Shiva wil zich gaan toeleggen op 'remote access'-technologie, maar juist daar valt de omzetontwikkeling tegen. Dit geldt met name voor Europa. Shiva-topman James Zucco verklaarde niet tevreden te zijn met de verkoop vanremote access-apparatuur aldaar. "We werken hard om de problemen in Europa de baas te worden," zei hij.
Shiva zal in heel 1998 tussen de twaalf- en veertien miljoen dollar kwijt zijn aan reorganisatiekosten, zo maakte de onderneming uit Bedford (Massachusetts) kort na publicatie van de kwartaalcijfers bekend. Voorheen was uitgegaan van tien- à twaalf miljoen dollar aan reorganisatiekosten. Shiva zag eerder dit jaar zijn samenwerkingsverband met Nortel mislukken. Dit heeft geleid tot verlies van arbeidsplaatsen en de sluiting van een fabriek in Schotland. De joint venture heeft nauwelijks meer toekomst, sinds Nortel bezig is Shiva's concurrent Bay Networks over te nemen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218993). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.