Managed hosting door True

BEA koopt Weblogic

 

Bea Systems kocht gisteren voor 192,5 miljoen dollar Weblogic, een fabrikant van software voor Java-webapplicatieservers. Bea, bekend van het middlewareproduct Tuxedo, begeeft zich hiermee in de lucratieve markt voor elektronische commercie.

Een applicatieserver zit tussen de webserver en bijvoorbeeld de bedrijfsdatabank en is daarmee van cruciaal belang.
De softwareleverancier stapt nu echter ook in het strijdperk waar IBM, Netscape en Sun Microsystems zich al bevinden met hun respectievelijke applicatieservers. Bovendien heeft Microsoft ook een oogje laten vallen op deze markt. De firma positioneert zijn Transaction Server, Queue Server en Internet Information Server samen met het komende Windows NT 5.0 en Com+ (Common Object Model) als een gekoppelde applicatieserver. Deze aankondiging zal echter pas volgende maand gedaan worden op de Professional Developers Conference in Denver, aldus Vic Gondotra, directeur platform-marketing bij Microsoft.
Analisten zijn positief over de nieuwe aanwinst van Bea. "Dit geeft het bedrijf een grote oppepper. Bea staat nu op gelijke voet met Sun en IBM op het gebied van applicatieserversoftware", meent analist Martin Marshall van onderzoeksbureau Zona Research. Een woordvoerster van Bea verklaarde dat Tengah, de applicatieserver van Weblogic, zal dienen alsfront voor de toegang tot de eigen transactie-verwerkingsmonitoren Tuxedo en Top End. Verder wordt Tengah verwerkt in een monitor op basis van Java- en objecttechnologie die Bea nu ontwikkelt.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218813). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×