Managed hosting door True

W3C publiceert DOM Level 1 specificatie

 

Het World Wide Web Consortium (W3C) heeft gisteren de DOM Level 1 specificatie (Document Object Model) als aanbeveling gepubliceerd.

De specificatie is volgens W3C het resultaat van een industriebrede overeenstemming over een standaard-api (application programming interface) voor de manipulatie van documenten en gegevens door middel van een programmeertaal (bijvoorbeeld Java of Ecma-Script). Een W3C-aanbeveling geeft aan dat een specificatie stabiel is, bijdraagt tot de interoperabiliteit van het Web en is goedgekeurd door de W3C-leden.
De specificatie, ontwikkeld door de Werkgroep DOM van W3C, definieert de fundamenten van een platform- en taalonafhankelijke interface voor de toegang tot, en het dynamisch actualiseren van inhoud, structuur en stijl van documenten. DOM Level 1 levert: een standaard-verzameling van objecten voor de representatie van HTML- en XML-documenten en -gegevens; een model voor hoe deze objecten gecombineerd kunnen worden; en een interface voor de toegang tot en het actualiseren van documenten.
Volgende levels van DOM zullen ondermeer de mogelijkheid bevatten toegang te krijgen tot de stijl van een document om deze daarna te kunnen manipuleren. Inbreng bij de W3C DOM Werkgroep kwam ondermeer van ArborText, IBM, iMall, Inso, Javasoft, Microsoft, Netscape, Novell, de Object Management Group, SoftQuad, Sun en Texcel. Meer informatie is te vinden ophttp://www.w3.org/DOM/.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218725). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×