Managed hosting door True

Oracle verhuurt erp-pakket via Internet

 

Softwareontwikkelaar Oracle is afgelopen woensdag begonnen met een proefproject om zijn erp-software te verhuren via Internet.

De dienstverlening is gericht op kleine en middelgrote bedrijven die wel gebruik willen maken van de functionaliteit van bedrijfsapplicaties, maar niet de ellende willen van het implementeren, onderhouden en beheren van de software.
Oracle gaat een aantal centra inrichten waar versie 11 van zijn erp-pakket draait. Deze is volledig op Internet-technologie gebaseerd. Klanten kunnen zich abonneren op de softwaredienst, betalen een maandbedrag afhankelijk van hun gebruik en hebben via Internet toegang tot de gewenste functionaliteit. Oracle levert voor dit bedrag licenties, productondersteuning en telefonische hulp. Het kunnen gebruiken van complexe erp-software zonder grote investeringen vooraf, is volgens Oracle één van de grote voordelen van het huren van software. Ook erp-leveranciers SAP en JD Edwards hebben aangekondigd een vergelijkbare dienstverlening op te zetten.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218613). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×