Managed hosting door True

Sun stopt Java in bed

 

Sun Microsystems heeft zijn langverwachte Java Embedded Server onthuld. Deze serversoftware draait bovenop een reeks ingebedde besturingssystemen van leveranciers als Wind River Systems, Lucent Technologies en zelfs Microsoft (Windows CE).

Deze stap van Sun is het nieuwste teken dat softwarebedrijven steeds meer zien in de lucratieve markt voor ingebedde producten.
Microsoft bijvoorbeeld werkt aan een ingebedde versie van zijn Windows NT, die het binnenkort onthult. Ingebedde besturingssystemen zijn in gebruik bij productiemachines op de fabrieksvloer, bij verkooppunten en in diverse draagbare apparaten die de markt momenteel overspoelen. Sommige analisten noemen netwerkapparatuur als een potentieel volgend doelwit voor ingebedde systemen. Bedrijven als Sun en Microsoft gokken erop dat bedrijven hun IT-infrastructuur willen vereenvoudigen door algemene software te installeren op een reeks machines, van servers tot ingebedde apparaten.
De Embedded Server van Sun dient in dit scenario als het platform voor de ontwikkeling van applicaties die draaien op voornoemde ingebedde besturingssystemen. "Ontwikkelaars kunnen hiermee traditionele toepassingen koppelen aan nieuwe functies voor apparaten die op afstand werken", aldus Java enterprise-marketingmanager Sharada Achanta van Sun. De firma beweert dat haar serversoftware ook te gebruiken valt voor het installeren en opwaarderen van programma's.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218553). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×