Managed hosting door True

Veritas koopt Seagate-divisie

 

Veritas Software begeeft zich verder in de markt voor NT-opslagsystemen met de overname van de netwerk- en opslagbeheerdivisie (Nsmg) Seagate Software. Veritas geeft 33 miljoen aandelen uit voor de Nsmg-afdeling, die volgens de huidige aandelenkoers een geschatte waarde van 1,6 miljard dollar heeft.

Opslagleverancier Seagate Technology, de moederonderneming van Seagate Software, krijgt een belang van 35 procent in de nieuwe Veritas-dochter.
Deze overname leidt tot de schepping van de grootste onafhankelijke firma voor opslagsoftware ter wereld. Andere grote leveranciers op dit gebied vallen onder fabrikanten van hardware voor opslag. Het gecombineerde bedrijf heeft vestigingen in zestien landen, met in totaal 2300 werknemers, waarvan achthonderd afkomstig zijn van de voormalige Seagate-dochter. Daarnaast levert Veritas vier van de vijf belangrijkste opslagtechnologieën die opgenomen zijn in versie 5.0 van Microsofts Windows NT. Deze elementen zijn: backup, opslag-op-afstand, geautomatiseerde backup-systemen en beheersoftware van schijfvolumes. Het vijfde sleutelonderdeel is beheer van verwijderbare opslagstations, geleverd door Highground.
Veritas werkt al sinds 1996 samen met Microsoft aan opslagsoftware voor Windows NT. Op termijn wil de firma al zijn producten overbrengen naar dat besturingssysteem. Seagate concentreert zich sinds 1995 al op programmatuur voor backup en gegevensbeheer voor Windows. In dat jaar kocht het daarvoor softwarefirma Palindrome.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218437). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×