Managed hosting door True

Sige-chips IBM nu in massaproductie

 

IBM is begonnen met de massaproductie van zeven varianten van zijn silicium-germanium-chip (Sige). Het concern wil met deze processoren vooral doordringen in de markt voor draadloze communicatie. De nieuwe chips zullen aanmerkelijk goedkoper zijn dan bestaande alternatieven, aldus IBM.

Het prijsniveau van Sige-chips ligt vijf tot tien keer zo laag als de kosten voor de huidige gallium-arsenide-chips die in gebruik zijn voor radiocircuits met hoge frequenties. Verder ligt het stroomverbruik van IBM's nieuwe communicatiechips drie keer lager. De fabrikant wil hiermee dan ook de huidige generatie Gaas-circuits vervangen.
De zeven varianten die nu in grote hoeveelheden worden geproduceerd, vormen de fundamentele bouwblokken voor digitale draagbare telefoons, pagers en andere draagbare communicatie-apparatuur. De verschillende chips hebben elk specifieke toepassingsmogelijkheden waaronder geluidsversterking, voltage-controle en stroomversterking. IBM levert al exemplaren aan partnerbedrijven als AMCC, Hughes Electronics, Northern Telecom, Harris Semiconductor en Tektronix. Opvallende afwezige is National Semiconductor, moederonderneming van chipproducent Cyrix die recent zijn productie-overeenkomst met IBM opzegde.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218297). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×