Managed hosting door True

Justitie start Microsoft-zaak met verve

 

Aanklager David Boies van het Amerikaanse ministerie van Justitie is gisteren voortvarend gestart met de rechtszaak tegen Microsoft. Boies schetste op de eerste dag een beeld van de top van de software-fabrikant, die volgens de aanklager direct verantwoordelijk is voor de pogingen die Microsoft ondernam om de concurrentie te dwarsbomen.

De jurist gebruikte diverse interne emails van Bill Gates, memo's en de video-opname van de getuigenis van Gates eerder dit jaar. De opname geeft een vijandige Gates weer, die zich weinig herinnert van zijn anti-competitieve praktijken.
Juristen van de overheid en twintig staten zullen de komende tijd trachten aan te tonen dat Microsoft een monopolie-positie bezit op de markt van besturingssystemen en dat het deze positie misbruikt om dominantie te verwerven op andere markten, zoals die van de browsers. Daarnaast zou Microsoft pogingen hebben ondernomen de markt met Netscape te verdelen en concurrenten te vermorzelen. Vandaag start de verdediging van de softwaremaker.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/218141). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×