Managed hosting door True

Apple zet toekomstplannen uiteen

 

Apple Computer hield vorige week voor het eerst sinds twee jaar een bijeenkomst voor financiële analisten. Sommige Wall Street-analisten zien dit als een positief teken. Op de bijeenkomst zette Apple het vijf-stappenplan uiteen dat de firma weer gezond moet maken.

Financieel directeur Fred Anderson schetste het 'vernieuwingsproces' van Apple. Dat bestaat uit: overleven, stabiliseren en winst maken, het opzetten van een productstrategie, het herwinnen van applicatie-ontwikkeling voor Apple-platformen, en tot slot weer groeien. Deze grote lijnen van deze strategie zijn al eerder onthuld op de Macworld Expo in New York. De Macintosh-fabrikant verstrekt nu details. De onderneming begeeft zich meer naar de consumentenmarkt. Ze komt bijvoorbeeld vóór de zomer met een laaggeprijsde draagbare computer. Samen met de goedverkopende iMac moet die machine software-ontwikkelaars weer naar het Macintosh-platform lokken.
Overigens heeft interim-president Steve Jobs nu toegegeven dat Apple gesprekken voerde met 3Com betreffende de overname van diens Palmpilot. Deze populaire palmcomputer moest nieuwe markten openbreken voor de Mac-fabrikant. 3Com-directeur Eric Benhamou wilde echter niet verkopen. Volgens Oracle-president Larry Ellison, tevens directieraadslid bij Apple, ontwikkelt de Mac-producent nu eigen goedkope laptops en palmtops, gebaseerd op het Macintosh-besturingssysteem.
Verder onderzoekt de firma nu enkele fouten die zouden zijn opgedoken in de zoektechnologie Sherlock, één van de nieuwe snufjes in de vorige week gelanceerde versie 8.5 van het Mac OS.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217969). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×