Managed hosting door True

Banken in zee met Certco voor e-handel

 

Acht financiële instituten hebben gekozen voor Certco, een onderneming die zich volledig richt op elektronische handel. Gezamenlijk willen zij de adoptie van business-to-business elektronische commercie nieuw leven inblazen.

Iedereen is ervan overtuigd dat B-to-B-handel een grote toekomst heeft, maar door de magere veiligheid zijn er nog weinig ondernemingen die hun gesloten netwerksystemen openstellen voor Internet. Het grootste probleem is dat de deelnemers er tot op heden niet zeker van kunnen zijn of de persoon of firma waarmee men via Internet zaken doet wel degene is waarvoor deze zich uitgeeft. In het dagelijks leven hebben banken allerlei beveiligingen ingebouwd bij het verwerken van transacties, maar op Internet liggen de oplossingen niet voor het oprapen.
Certco zegt in ieder geval te kunnen helpen en stelt dat beveiliging maar voor een deel op technologie rust. "Onze aanpak is altijd multidisciplinair", vertelt Certco-president John Herron. "Het alleen bieden van een technische oplossing is niet genoeg. Wij zagen al snel in dat het linken van wereldwijd opererende organisaties noodzakelijk is." Eén van de acht banken die voor Certco hebben gekozen, is ABN Amro. Verder zijn the Bank of America, Bankers Trust, Barclays, Chase Manhattan, Citibank, Deutsche Bank en Hypo Vereinsbank van de partij.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217925). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×