Managed hosting door True

HP integreert producten en diensten

Hewlett-Packard heeft twee divisies bij elkaar gevoegd en gaat hardware, software en dienstverlening geïntegreerd aanbieden. De Enterprise Computing Solutions Organization (Ecso), zoals de nieuwe divisie heet, bestaat uit de voormalige Enterprise Systems Group en de Software and Services Group.

De gezamenlijk omzet bedraagt vijftien miljard dollar. Er werken zo'n 44 duizend mensen. "Grote bedrijven willen hun software voorgeïnstalleerd op hardwareplatformen", verklaart Ann Livermore, die de leiding neemt over Ecso, de integratie. Ook het aanbod van partners vindt een weg binnen het integrale aanbod.
HP heeft op de erp-markt samenwerkingsverbanden met SAP en Baan. Hardware, platformen en erp-software worden als bundel geleverd aan klanten. Door de integratie neemt de dienstverlening op dit gebied toe. "Met één ondernemingsplan voor de verschillende activiteiten kunnen we onze klanten effectiever bedienen", aldus Livermore. Vorig jaar trok HP de verkoopafdelingen van de beheersoftware Openview en de hardwaredivisie uit elkaar, omdat de softwaredivisie behoefte had aan een eigen identiteit. HP meldt dat de softwareproducten via alle bestaande kanalen verkrijgbaar blijven.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.