Managed hosting door True

IA-64 splitst op in twee platformen

 

Intel scheidt zijn 64-bit processorplatform, IA-64, na het jaar 2001 in twee aparte platformen voor respectievelijk lichte en zware computers. Dit blijkt uit vorige week onthulde details van Intels toekomstplannen tot 2003.

Marketingdirecteur Gordon Graylish zegt dat zijn firma de 64-bit architectuur zal opdelen na de lancering van McKinley, de tweede generatie IA-64-processoren.
Intel wil de markt voor zware servers dan bedienen met de Madison-processoren en de onderkant van de markt met de Deerfield-chips. Beide producten worden gefabriceerd op basis van een 0,13 micron-productieproces. De zware Madison-chip is de opvolger van McKinley en moet volgens de huidige plannen ongeveer in 2002 op de markt verschijnen. Deerfield zal de 64-bit-voortzetting zijn van de huidige 32-bit processoren voor consumentencomputers en laaggeprijsde PC's. De slanke Celeron- en Mendecino-processoren zijn nu in gebruik voor dergelijke machines. Voordat de Deerfield deze rol overneemt, volgen er nog minstens vier generaties 32-bit chips. De eerste drie hiervan zijn Tanner, Cascades en Foster. De laatstgenoemde processor zal ongeveer tegelijk met de eerste 64-bit processor, de Merced, op de markt verschijnen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217841). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×