Managed hosting door True

Sneller Internet goedgekeurd

 

De International Telecommunications Union heeft zijn goedkeuring gehecht aan de DSL Lite-standaard (Digital Subscriber Line) van ondermeer Microsoft, Compaq en Intel.

Deze technologie is samen met een aantal grote telefoonmaatschappijen ontwikkeld en biedt consumenten Internet-snelheden van 1,5 megabit per seconde via gewone telefoonlijnen.
De betrokken bedrijven richtten negen maanden geleden een samenwerkingsverband op om DSL tot standaard en realiteit te verheffen. Het eerste doel, namelijk officiële goedkeuring, is relatief snel bereikt. Zeker vergeleken met de twee jaar die het duurde voor de computer- en telecommunicatie-industrie tot overeenstemming kwam wat betreft een universele standaard voor 56 kilobit-modems.
De telefoonfirma's moeten echter flink aan de weg timmeren om de dreiging van kabelmodems terug te dringen. Op dit moment zijn er naar schatting wereldwijd een half miljoen mensen die kabelmodems gebruiken voor Internet-toegang. DSL-gebruikers zijn in totaal een fractie van dat aantal. De nieuwe standaard voor die technologie moet consumenten in staat stellen de geavanceerde DSL-modems zonder technische hulp te installeren. Die apparaten moeten medio volgend jaar in de winkels liggen en kosten dan ongeveer 150 dollar.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217833). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×