Managed hosting door True

Sun onthult nieuw Solaris

 

Sun Microsystems lanceert vandaag een grote opwaardering van zijn besturingssysteem Solaris. Deze Unix-variant verschijnt nu als versie 7.0 in een 64-bit jasje. "Onze nieuwe software loopt nu een generatie voor op de aanstaande nieuwe versie 5.0 van Microsofts Windows NT", aldus Sun.

De firma gaat overigens mee in de industrie-trend om versienummers technologische vooruitgang te laten weerspiegelen en niet logische nummering. Solaris 7 is de opvolger van de huidige versie 2.6 van het besturingssysteem. De software is ontworpen om te draaien op de volgende generatie 64-bit processoren, zoals Suns eigen Ultrasparc III en Intels Merced.
Solaris 7 draait zowel op servers als op werkstations en biedt volgens de leverancier hetzelfde niveau van betrouwbaarheid en schaalbaarheid dat mainframecomputers halen. Tegelijkertijd verzorgt Sun via zijn Cascades-technologie koppeling en samenwerking met Windows NT. Het nieuwe Solaris bevat ook specifieke functionaliteit voor Internet-dienstverleners en grote bedrijven die bedrijfsautomatiseringssoftware (erp) draaien. Die twee categorieën vormen het leeuwendeel van Suns klantenbestand.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217789). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×