Managed hosting door True

IBM en Intel bespreken PCI-X

 

IBM onthulde vrijdag dat het gesprekken voert met Intel over de volgende generatie PCI-bus. De computerfirma wil de processorproducent overhalen samen een geschakelde i/o-architectuur te ontwikkelen die de huidige PCI-bus moet vervangen.

Tom Bradicich, directeur systeemarchitectuur en technologie, zegt dat hij hierover onderhandelt met Intel.
Intel meldde in september dat het een eigen specificatie ontwikkelt voor een revolutionaire, nieuwe i/o-architectuur voor servers die eind 2000 op de markt moet verschijnen. Enige weken daarvoor onthulden IBM, Compaq en Hewlett-Packard dat zij stilletjes bezig zijn met een gezamenlijke specificatie, PCI-X genaamd, die de huidige PCI-bus van Intel moet vervangen. Intel-directeur Mitch Shults zei toen dat de toekomstige, geschakelde architectuur geleidelijk de plaats van PCI zal overnemen.
De technologie voor geschakelde i/o verschilt radicaal van de huidige i/o-architectuur voor PC's en komt voort uit het i/o-subsysteem van IBM's S/390-mainframe. Directeur Bradicich roept Intel nu op zich aan te sluiten bij het trio computerfabrikanten om zo te komen tot een enkele open bus-architectuur. "Dat is beter dan diverse bedrijven die het i/o-wiel elk opnieuw uitvinden.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217677). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×