Managed hosting door True

Ericsson groeit dankzij mobiele systemen

 

De Zweedse telecommunicatie-fabrikant Ericsson laat over de eerste zes maanden van dit jaar opnieuw een groei van de nettowinst zien. De winst steeg naar 1,9 miljard gulden. Ook in Nederland gaat het Ericsson voor de wind.

KPN, Telfort en Libertel laten hun mobiele systemen door Ericsson leveren. Volgens Ton aan de Stegge, algemeen directeur van Ericsson Nederland, onderscheidt zijn onderneming zich door een sterke organisatie, kennis en volume. Ericsson is daardoor in staat totaaloplossingen te bieden. In Nederland heeft men ruim 2200 medewerkers. Vorig jaar waren die goed voor een omzet van 1,5 miljard gulden.
Ook Ericsson voelt de gevolgen van de economische crisis in Azië. De sterke positie in China zorgt echter voor compensatie. De divisie mobiele telefoons en terminals kende een omzetstijging van 19 procent. Ondanks de harde concurrentie en de toenemende druk op de prijzen wist Ericsson het marktaandeel in Europa en Azië te behouden. De divisie mobiele systemen zag de omzet met 20 procent stijgen. Infocom Systems was succesvol met de nieuwe generatie AXE-platforms, telefooncentrales voor publieke netwerken met een open systeem-architectuur.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217649). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×