Managed hosting door True

Microsoft onthult prijzen SQL 7.0

 

Microsoft heeft gisteren de prijs en de exacte inhoud van zijn nieuwe databank SQL Server 7.0 bekendgemaakt. De prijzen, variërend van 1400 tot 30.000 dollar, zijn ongeveer gelijk gebleven aan die van voorganger SQL Server 6.5.

De nieuwe software zal verkrijgbaar zijn in drie versies: standaard, enterprise en mobiel.
De standaardversie is bedoeld voor departementen en werkgroepen en kost 1400 dollar voor vijf gebruikers. Deze relatief lichte software bevat volledige replicatiemogelijkheden, data-transformatiediensten, Olap (online analytical processing) en versie 2.0 van Microsofts Meta Data Repository.
De zwaardere enterprise-versie is verkrijgbaar vanaf 8000 dollar voor vijfentwintig gebruikers. Deze variant biedt naast de functionaliteit van de standaardeditie nog ondersteuning voor databanken met omvang van meer dan een terabyte. Dit wordt bereikt dankzij Microsofts Cluster Services, partitionering voor Olap-diensten, ondersteuning voor de Extended Memory Architecture en gebruiksmogelijkheden voor smp-servers (symmetric multi-processing) met meer dan vier processoren.
De nieuwe mobiele versie, SQL Server Desktop, is onderdeel van de twee bovengenoemde versies. Klanten die deze desktop-variant willen gebruiken, moeten echter nog wel licentiekosten per gebruiker betalen. Analisten verwachten dat Microsoft met SQL Server 7.0 een deel van de onderkant van de databankmarkt kan wegsnoepen van bedrijven als Oracle, IBM, Sybase en Informix.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217537). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×