Managed hosting door True

Netscape op Linux-servers

 

Softwareleverancier Netscape levert eind dit jaar directory- en berichten-servers die draaien op het freeware platform Linux. Dit zegt mede-oprichter Marc Andreessen, die het open besturingssysteem al geruime tijd als strategisch doel aanhangt. "We reageren nu gewoon op de vraag van onze klanten". aldus de topman.

Op de DCI Information Architecture Conference die vorige week plaatsvondt in Chicago stelde Andreessen: "Er is veel vraag naar Linux, met name uit de Internet-providermarkt, maar ook vanuit Europa en zelfs van het ministerie van Defensie." Netscape lanceert medio volgend jaar Linux-versies van zijn andere serversoftware, zoals de applicatieserver die het verkreeg met de overname van Kiva. De prijzen voor deze software ligt volgens Andreessen op hetzelfde niveau als van de tegenhangers op andere platformen.
Netscape ontwikkelt op dit moment alleen zijn browser voor Linux. Het bedrijf voegde zich echter in september bij Intel en twee investeringsmaatschappijen om een minderheidsaandeel in Linux-distributeur Red Hat te nemen. Verder noemde Andreessen de onthullingen in Microsofts recent uitgelekte interne 'Halloween'-memo's typerend voor het softwareconcern. "Ze zijn zeer, zeer paranoïde. Dit is klassieke Microsoft-strategie, net zoals de benadering van Java; wijzig het van 'open' in 'gesloten'.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217525). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×