Managed hosting door True

IBM versnelt ingebed geheugen

 

IBM onthulde deze week een geheugenchip die de prestaties verhoogt van ingebedde systemen op basis van zijn PowerPC-processoren. De CPC700-geheugencontroller en de bijbehorende PCI-brug vereenvoudigen de communicatie tussen een microprocessor en andere elementen in een systeem, aldus de leverancier.

De nieuwe geheugenchip haalt een kloksnelheid van 83 MHz en is ontworpen als brug tussen een PCI-bus en de krachtige PowerPC 603e, EM603e, 740 of 750 risc-processoren. Dit product ondersteunt interfaces naar 66 MHz PCI-bussen, sdram en systeembussen. De geheugenchip is bedoeld voor zware communicatie- en beeldbewerkingsapplicaties en zal begin januari verkrijgbaar zijn in grote hoeveelheden. Het prijskaartje ligt op achtenveertig dollar per stuk bij bestellingen van tienduizend exemplaren. Begin volgend jaar verschijnt de versie voor 83 MHz-verbindingen op de markt.
Verder onthulde IBM deze week meer details over zijn plannen om zware mainframe-functionaliteit te verwerken in zijn NT-servers, die de naam Netfinity dragen. Deze plannen, X Architecture, omvatten ondermeer IBM's Light Path Diagnostics (een reeks lampjes in de machine die beheerders naar defecte componenten leiden), de mogelijkheid essentiële systeemcomponenten te verwisselen wanneer de computer draait, en voorspellingen van mogelijke fouten. De volgende stap is het overzetten van de krachtige clusteringtechnieken van de RS/6000 SP Unix-machines, aldus Tom Bradicich, directeur systeemarchitectuur en technologie.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217501). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×