Managed hosting door True

Internet-domeingroep ligt onder vuur

 

De Icann (Internet corporation for assigned numbers and names), de nieuwe nonprofit-organisatie die het beheer van Internet-domeinnamen in handen krijgt, heeft nu al zware kritiek te verduren van de Internet-gemeenschap. De instelling belegde dit weekend haar eerste publieke bijeenkomst om reacties op zijn plannen te krijgen.

De ruim driehonderd aanwezigen waren echter gekomen voor duidelijkheid; zij wilden bijvoorbeeld meer weten over de benoeming van de negen leden van de Icann-raad. Een meerderheid van de bezoekers meent namelijk dat het gehanteerde selectieproces te besloten was en dat er een instantie ontbreekt waaraan de raad zelf verantwoording moet afleggen. "Het probleem is dat we een gebrek aan vertrouwen hebben", zegt domeinnaam-activist Einar Stefferud die op Icann-bijeenkomst was. "Het maakt in wezen niet uit wie er in de raad zit als die niet ter verantwoording valt te roepen. Dan vertrouwt de gemeenschap deze raad niet."
De Icann zegt overigens ook veel steun en aanmoediging te krijgen. "De raad moet zichzelf rechtvaardigen via de goedkeuring van de wereldwijde Internet-gemeenschap", reageert raadslid en industrie-analiste Esther Dyson. "We proberen een organische instelling met controleregels te scheppen die ook zeker luistert naar eisen en wensen.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217373). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×