Managed hosting door True

Intel investeert in Be OS

 

Intel gaat fors investeren in softwarebedrijf Be. Samen met een aantal investeringsmaatschappijen koopt de chipfabrikant een nog onbekend aandelenbelang in Be, dat op het punt staat een nieuwe versie van zijn multimedia-besturingssysteem Be Os te lanceren.

Het Californische bedrijf staat momenteel in de aandacht van de wereldwijde IT-industrie. Naast de genoemde investeringen heeft ook Hitachi plannen met Be. Deze computerleverancier heeft aangekondigd het besturingssysteem Be OS bij sommige van zijn desktopcomputers te leveren.
De relatie tussen Intel en Be is overigens niet nieuw. Het Be OS draait namelijk zowel op Power PC- als Intel-processoren. Zo gaf Be op het Intel Developer Forum in september een demonstratie van zijn besturingssysteem. Bovendien ontving de software-onderneming al eerder onder andere marketinggelden en technische hulp van de chipfabrikant.
Be is opgericht door ex-Apple-topman Jean-Louis Gassee en ontwikkelt software die veel geprezen wordt, maar tot op heden weinig commercieel succes heeft. In 1996 onderhandelde Apple met het bedrijf over een mogelijke acquisitie, maar dat ketste af omdat Be zijn vraagprijs te hoog zou hebben opgedreven.

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217357). © Jaarbeurs IT Media.

?


Lees meer over


Partnerinformatie
 
Vacatures

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×