Managed hosting door True

Intel kiest eigen I/O-architectuur

 

Intel onthult meer details over zijn toekomstige I/O-architectuur die servers met diverse soorten apparaten moet verbinden. Deze opvolger van de huidige PCI-bus draagt de naam Next-Generation Input/Output (Ngio). Computerfabrikanten lijken echter meer te zien in een verbetering van PCI.

IBM werkt samen met Compaq en Hewlett-Packard aan PCI-X, dat de huidige topsnelheid van PCI belooft te verdubbelen tot acht gigabit per seconde. De Ngio-architectuur is ook sneller dan PCI, maar daarnaast nog stabieler, aldus marketingdirecteur Mitch Schults van Intels enterprise server-divisie. Intels technologie levert een bandbreedte van 1,25 of 2,5 gigabit per seconde. Het is echter mogelijk vier Ngio-kanalen samen te bundelen om daarmee een doorvoersnelheid van tien gigabit per seconde te halen.
PCI-X en Ngio zouden echter geen of/of-keuze zijn, aldus technologiepresident Carl Walker van Compaq. Beide systemen zullen waarschijnlijk rond dezelfde tijd op de markt verschijnen. Compaq is echter wat terughoudend met betrekking tot nieuwe I/O-technologieën. "We hebben initiatieven gezien die niet bepaald succesvol waren. Sommige beloftes zijn nooit waargemaakt." Bovendien zijn IT-managers er niet zo happig op om bestaande technologieën te vervangen vanwege alle testen en problemen die dat met zich mee kan brengen, meent Walker.
 

Dit artikel is afkomstig van Computable.nl (https://www.computable.nl/artikel/217349). © Jaarbeurs IT Media.

?

 

Stuur door

Stuur dit artikel door

Je naam ontbreekt
Je e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.